28 Φεβ 2009

Ένας ολοζώντανος σχολιασμός των όσκαρ από μένα! (Σε μαγνητοσκόπηση)

Kυριακή, 22/2/09

00:00

Μια ώρα πριν την έναρξη των αφίξεων στο κόκκινο χαλί, έχω καταβροχθίσει κάθε νόστιμο φαγώσιμο στην περιφέρεια και καπνίζω, έχοντας τύψεις που δίνω Δερματολογία σε λίγες ώρες αλλά δεν έχω βγάλει καν την ύλη.

01:30

Επιδεικνύοντας ψυχικό σθένος που σπάνια βλέπεις στις μέρες μας, η μητέρα μου αποφασίζει να κοιμηθεί μισή ώρα αργότερα για να δει τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί. Μέσα στο πρώτο μισό έρχεται μόνο η Miley Cyrus, που είναι 16 χρονών οπότε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη ούτε για τα ρούχα της, ούτε για το πόσο σέξυ είναι (για μένα, δεν είναι). Αλήθεια, γιατί ήρθε στα όσκαρ? Το φόρεμά της σχολιάζει εκτεταμένα κύριος με μουστάκι αλά Μανώλης Χιώτης. Στην Ελλάδα του '50 αυτό σε έκανε ρεμπέτη, στο Λος Άντζελες του '00 σε κάνει μόδιστρο. Το βιβλίο της Δερματολογίας είναι σε άλλο όροφο.

02:30

Δεν ξέρω, δεν παρακολουθώ ποιός έρχεται. Ο Clooney πάντως δεν ήρθε, εκτός κι αν πέρασε και τον έχασα για χάρη του πομφολυγώδους πεμφιγοειδούς. Πεινάω.

03:00

Λίγη ώρα πριν αρχίσουμε, οι υποψήφιοι κάνουν δηλώσεις. Ο Mickey Rourke φοράει άσπρο σακάκι και γυαλιά ηλίου, το οποίο ήταν το αγαπημένο μου σχολικό ντύσιμο αλλά ο Μίκυ έχει πιο ωραία και περισσότερα μαλλιά. Κι επίσης, του έχει κάνει στριπτίζ η Kim Basinger. Η Penelope είναι πολύ συμπαθητική, ελπίζω να κερδίσει γιατί είναι η πιο όμορφη υποψήφια στο Β' γυναικείο. Σε μια παρόμοια νότα, όσκαρ δίχως Σκάρλετ δεν έχουν νοστιμάδα, θα το υποστηρίζω μέχρι την τελευταία μου πνοή.

03:30

Έχασα τα πρώτα δευτερόλεπτα γιατί κάνανε ντου κάτι δοθιήνες και με ξεμπροστιάσανε που πίστευα πως δε θα πέσουν. Ο Hugh Jackman είναι τόσο ωραίος και γαμάτος τύπος, που αν η κοπέλα μου ερχόταν και μου έλεγε πως με παρατάει για αυτόν θα την επιβράβευα για την κρίση της. Τα αστεία του κερδίζουν πάρα πολλά γέλια από το κοινό και μένα, πιθανώς γιατί δεν είναι πρωτογενώς αστείος και οι προσδοκίες μας είναι χαμηλές. Που είναι ο Τζακ Νίκολσον?

03:45

Ο Τζακμαν μόλις έκανε ένα μουσικοχορευτικό νούμερο που μίξαρε πολλές φετινές ταινίες. Αξιοσημείωτες στιγμές :
  • Κάτι για το Slumdog Millionaire. Τραγουδώντας στα γόνατα μπροστά στην Kate Winslet, της είπε κάτι για ένα πέλαγο ανθρώπινων ακαθαρσιών.
  • Milk. o Τζακμαν είναι πάρα πολύ καλός χορευτής, αλλά δε μου κολλάει να κάνει τέτοιες φιγούρες με σμόκιν.
  • Dark Knight στα όσκαρ!!! ΝΑΙ!!! Ο Τζακμαν ρωτάει "How come comic book movies never get nominated?". Η λύση που προτείνω είναι να πούμε οτι είναι βιβλίο του Τόλκιν, αλλά ο Τζακμαν, αποδεικνύοντας πως είναι οξυδερκής κι εγώ βλάκας, προτείνει "Maybe if I aged backwards?"
  • The Curious Case of Benjamin Button. Ένα καθόλου αστείο σκετσάκι, το οποίο ο Brad Pitt βρίσκει ξεκαρδιστικό. Αλλα τουλάχιστον έχει αγγίξει την Αντζελίνα ενώ η ίδια το θέλει. Χωρίς να είμαι σίγουρος αν θα ήθελε και το δικό μου άγγιγμα, αμφιβάλλω αν είναι ο τύπος που απατάει.
  • Frost/Nixon. Ο ρόλος του Nixon παίζεται από την Anne Hathaway την οποία ο Τζακμαν σηκώνει από τη θέση της, ενώ δυο θέσεις δίπλα κάθεται ο ηθοποιός που έπαιζε το Νίξον στην ταινία. Η τύπισσα έχει πολύ ωραία φωνή αλλά άσχημο στόμα. Δείτε την στο Get Smart, πάρα πολύ αστεία ταινία.
  • Τhe Reader, το οποίο ο Τζακμαν δεν είδε γιατί είχε χαλάσει το batmobil του.
  • The Wrestler. Ο Τζακμαν μπορεί να είναι ο Wolverine, αλλά σκέφτομαι πως θα του ταίριαζε να είναι ο Μπατμαν.

04:00

Η Penelope Cruz κέρδισε το Β' γυναικείο και είπε κάτι στα ισπανικά. Μόλις αναλογίστηκα πως αν δεν κερδίσει ο Μίκυ, οι ευχαριστήριοι λόγοι φέτος θα είναι πιο βαρετοί από ποτέ. Τρώω μια μπανάνα, η οποία δε θα ήταν η πρώτη επιλογή μου αν μπορούσα να έχω ο,τι θέλω (σουβλάκια).

04:30

Μόλις κατάλαβα γιατί είναι στα βραβεία η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ! Προφανώς θα υπάρχει κάποιο όσκαρ για την "Ταινία που αν είσαι άντρας και πλήρωσες να τη δεις, είσαι πολύ ομοφυλόφιλος". Θέλω να πω, δεν είναι καν ωραίες γυναίκες.

04:45

Ο Στιβ Μάρτιν μου φαινόταν πάντα κόπανος, αλλά τον συμπάθησα δίπλα στην Τίνα Φέι. Θα ήθελα μια φορά να κάνω έρωτα με τον χαρακτήρα της Κρουζ στο Vicky Cristina Barcelona. Και πολλές φορές με τη Σκάρλετ. Η Τζένιφερ Άνιστον πρέπει να μην είναι καθόλου αστεία όταν δεν είναι η Ρέιτσελ, και ο Τζακ Μπλακ εκτός από φασαριόζος είναι και χοντρός. Κέρδισε ο Γουολ-Ι.

06:00

Τα βαρετά όσκαρ. Κανείς δε νοιάζεται (δυο όσκαρ για το Dark Knight! WOOHOO! Αν για το τρίτο δεν το σηκώσει ο Nolan, υπόσχομαι να κάνω γυμνή καθιστική διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του καθηγητή που θα με κόψει στα δέρματα και σε ένδειξη αποτροπιασμού, να μην κάνω σεξ για χρόνια. Χα!). Κάποιος ισορρόπησε το όσκαρ πάνω στη μύτη του. Φορούσε κασκόλ, άρα πρέπει να ήταν ξενόγλωσσος.

06:30

Βαρετά τα όσκαρ. Το μοντάζ που είχε τις προηγούμενες νικήτριες Α' Γυναικείου έδειχνε γυναίκες να ουρλιάζουν και να κλαίνε, ενώ το αντίστοιχο για το Α' Αντρικό είχε τον Τζακ Νίκολσον να χορεύει και να λέει καφρίλες. Σε μια εντελώς απροσδόκητη τροπή, η Ρις Γουίδερσπουν παρέδωσε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, ενώ η προσδοκία μου οτι θα πεταγόταν από μια γωνία ο Νόλαν ντυμένος από τη μέση και πάνω ως Μπάτμαν και από τη μέση και κάτω ως γυμνή Σκάρλετ, θα άρπαζε το όσκαρ και θα απομακρύνονταν πετώντας, παραλίγο να πραγματοποιηθεί αλλά τελικά το πήρε ο τύπος που σκηνοθέτησε το Trainspotting. Θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα τα πράγματα.

06:40

Φέτος πέθαναν οι : Anthony Μinghella, Sydney Pollack, Charlton Heston, Paul Newman, Brad Renfro, Roy Scheider, Jules Dassin, Nikos Sergianopoulos. Στο άκουσμα του ονόματος του τελευταίου έγινε ένα σαραντάλεπτο standing ovation, ενώ ξέσπασε σε λυγμούς ο Μίκυ Ρουρκ.

06:45

Η Σίρλει ΜακΛειν στη σκηνή! Αυτή η γυναίκα έχει πάρει όσκαρ και έχει κάνει σεξ με το Σινάτρα. Respect. Βλέποντας τις βραβευμένες με όσκαρ γυναίκες επί σκηνής, δε μπορώ παρά να σκεφτώ πως αν βάλουν πιο εύκολα θέματα στην κοπέλα μου απ΄ό,τι σε μένα θα θυμώσω. Θέλω να πω, είναι πιο έξυπνη από μένα, οπότε θα αν δυσκολέψουν εμένα το mismatch θα είναι πιο έκδηλο απ'ό,τι το mismatch μεταξύ του τσάκωνα και της γυναίκας του στην Κλασσική Περίπτωση Βλάβης (το οποίο επίσης στερήθηκε το βραβείο καλύτερης ταινίας και Α' Αντρικού, σε μια από τις μεγαλύτερες οσκαρικές αδικίες όλων των εποχών). Τώρα που το ξανασκέφτομαι, η κοπέλα μου είναι πολύ έξυπνη, υπερβολικά πολύ για να είναι μαζί μου. Στο μυαλό μου έρχεται η φράση του Γκράουτσο Μαρξ : "She's in love with me, she doesn't know anything! That's why she's in love with me!". Eνώ αναλογίζομαι οτι θα της πάρει γύρω στις 5 μέρες μέχρι να καταλάβει πως προτιμάει να είναι με κάποιον που κοιμάται αγκαλιά της παρά βλέπει τα όσκαρ, το μάτι μου πέφτει σε κάτι ξεχασμένα σοκολατάκια κάτω από το τραπέζι. Η βραδιά μόλις έγινε ενδιαφέρουσα.

06:50

OH MY GOD! ΜΟΛΙΣ ΣΝΟΜΠΑΡΑΝ ΤΟ ΜΙΚΥ ΡΟΥΡΚ!!!

Ευτυχώς και φέτος τα όσκαρ μας πρόσφεραν μια στιγμή σουρρεαλισμού. Βλέπετε, κάθε χρόνο, όλοι ξέρουμε ποιοί θα πάρουν τα βραβεία. Έτσι, όταν ανακοινώνεται το επόμενο βραβείο, στο μυαλό μας ακούμε ήδη το όνομα του νικητή, και τον βλέπουμε να βγάζει λόγο. Καθε τι άλλο μας φαίνεται παράδοξο. Για τα επόμενα 30 λεπτά παρακολουθώ με ανοιχτό το στόμα, ανοιγοκλείνοντάς το μόνο για να επαναλάβω τη φράση "ΣΝΟΜΠΑΡΑΝ ΤΟ ΜΙΚΥ!". Το όσκαρ καλύτερης ταινίας πάει στο Slumdog Millionaire, αλλά έτσι κι αλλιώς εγώ έχω φορέσει την κάπα μου ελπίζοντας πως ο Σπίλμπεργκ θα διακόψει το σούσουρο και θα πει "No actually, I'm kidding, it's THE FUCKING DARK KNIGHT BABY! YEAH!".

Αλλά είναι φλώρος και mainstream.

Koιτάζω το βιβλίο και ανακαλύπτω πως δεν έχω ιδέα τι είναι η ατοπική δερματίτιδα, παρ'οτι τη διαβάζω για τρίτη φορά.

Απολογισμός βραδιάς :

Περίπου 20 τσιγάρα, μια μπανάνα, 6 σοκολατάκια, δυο κόκα-κόλες zero, εκμάθηση ορισμού βλατίδας, 0 ώρες ύπνου.

Συμπέρασμα βραδιάς :

Είναι καλύτερο να είσαι γκέι απ'ό,τι παλαιστής, και καλύτερο να είσαι παλαιστής παρά αδιάβαστος, νηστικός, βρώμικος και μόνος.

Ας γίνει αυτό μάθημα σε όλους σας. Εγώ ήδη το ενστερνίστηκα.

Πλέον είμαι παλαιστής.

4 Φεβ 2009

Ασυνάρτητες σκέψεις στα καπάκια του live των Calexico

Την Κυριακή έκανα ένα διάλειμμα από το να κάθομαι, παριστάνοντας στους γύρω μου πως διαβάζω Παθολογία (παρ'όλα αυτά, μου έμειναν κάποια πράγματα, όπως το καυτό θέμα "Κλινική εικόνα αιφνίδιου θανάτου" - αληθινή ιστορία) και ξεκίνησα να πάω να δω τους Calexico.


Όσο τους παρακολουθούσα, βαριόμουν αρκετά ωστέ να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Ιδού, κάποιες σκέψεις τόσο σκόρπιες, που δεν έχουν το δικό τους νούμερο. Ούτε καν μια βουλίτσα.




Ο κυνικός λέει : "Ποιά οικονομική κρίση? Όταν οι Calexico έχουν 30 ευρώ εισιτήριο και το principal είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του sold out, ποιός τολμάει να πει πως ο κόσμος δεν έχει λεφτά?"

Ο ρομαντικός λέει : "Κοίτα να δεις... Σε περίοδο κρίσης, ο κόσμος προτιμάει να κόψει από τα άλλα έξοδά του για να δει από κοντά ένα όμορφο συγκρότημα. Τελικά, υπάρχει ελπίδα..."

(Στο ίδιο μοτίβο, ο Oscar Wilde λέει : "Α man who sees both sides of an argument does not see the argument at all")


----------------------------------------------------------------------

Αγάπη είναι να λες, "Στην τελική, ποιός θα ήξερε τους Calexico αν δεν είχε ο Θεοδωράκης το Stray στους πρωταγωνιστές?"

----------------------------------------------------------------------

Γεγονός : στεναχωρήθηκα που δεν άκουσα ζωντανά τον στίχο "I only have corona!"

Ερώτηση : αυτό με κάνει παιδί του λυκείου?

----------------------------------------------------------------------

Αν ο τραγουδιστής των calexico ήταν έλληνας, θα ήταν ο Γιάννης Σαββιδάκης (Ντάλας).





Γ. Σαββιδάκης (?)


J. Burns (?)

----------------------------------------------------------------------

Εκτιμώ πολύ τους Calexico μουσικά. Και τις δυο φορές που πήγα όμως, ανεξήγητα ήλπιζα πως το show θα είναι περισσότερο φιέστα και λιγότερο όμορφη μουσική.

Σε συνέντευξή του, ο τραγουδιστής Joey Burns δήλωσε πως συνήθως διαλέγουν πρόγραμμα ανάλογα με τη διάθεση του κοινού. Έτσι, στην Κρήτη πήγαν με διάθεση να παίξουν χαλαρά, αλλά το κέφι και οι ρακές έρεεαν άφθονες, οπότε το γύρισαν στο γλέντι.

Στη Θεσσαλονίκη, μερικά από τα τραγούδια που αποφάσισαν να παραλέιψουν είναι τα κάτωθι :


Κάτι καλό για εκκίνηση : El Picador!





Έπειτα : ένα όμορφο. Ballad of Cable Hogue.



Corona!



Και δε μπορώ να πιστέψω πως παρέλειψαν το ίσως πιο όμορφο τραγούδι τους...Guero Canelo.




Επίσης, εύφημες μνείες στα Tres Avivos και Sirena.
Δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο, όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του τα δώσω ή να του τα τραγουδήσω.

Κι όμως, οι περισσότεροι από το κοινό διασκέδασαν πολύ!

Για να τα μαζέψω λίγο...

Ένα σωρό εικοσάχρονοι θεσσαλονικείς πέρασαν αξέχαστα.

5-6 35χρονοι τεξανοί ψιλοξενέρωσαν.

Εγώ ψιλοξενέρωσα.

Άρα...

...το μαντέψατε.

Είμαι 5-6 35χρονοι τεξανοί.