14 Φεβ 2010

5 Ιδέες για δώρα του Αγ. Βαλεντίνου, ή : η ιστορία μιας σχέσης μέσα από τραγούδια

Σήμερα έχουμε γιορτή. Βέβαια, οι περισσότεροι και οι περισσότερες θα κλαφτούν πως αυτή η μέρα τους τη σπάει, άλλοι θα αρχίσουν να παίρνουν τηλέφωνο συγγενείς και φίλους και να τους λένε πως τους αγαπάνε, κι άλλοι θα φτιάξουν ένα πολύπλοκο πλάνο με καντάδα, ρομαντικό δείπνο, γευστικό κρασί σε ένα μικρούλικο καλά κρυμμένο μυστικό μαγαζί, και μετά... dot dot dot.

(σπίτι, facebook και μετά ύπνο).


Ίσως κάποιος από μας να έχει δίκιο, ίσως να έχουμε όλοι άδικο! Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως το ομορφότερο δώρο δεν είναι η αγάπη, ο έρωτας ή κάτι τέτοιο. Είναι η μουσική. Με κοντινό δεύτερο, μια βραδιά παθιασμένου σεξ χωρίς χαλινάρια, if you catch my drift.

Aφήστε για μια μέρα τις ανωμαλίες σας στην άκρη. Γιορτή έχουμε. Για όνομα του Θεού.

Ξεχάστε λοιπόν τα σοκολατάκια σε κουτί σε σχήμα καρδιάς, τις καρτούλες με αρκουδάκια και/ή οποιοδήποτε γλυκούλικο ζωάκι και τα κόκκινα τριαντάφυλλα (hint : λένε πως το λουλούδι του πάθους είναι η ορχιδέα. Οπότε, δοκιμάστε να της ρίξετε στο ποτό μερικά φύλλα, και αν δεν κάτσει, no harm done. Δοκιμάσατε τα πάντα.)

Σήμερα είναι η μέρα της μουσικής!

5) I want you by Bob Dylan


Tι λέει ο μπάρμπας? : The silver saxophones say I should refuse you.

The cracked bells and washed-out horns

blow into my face with scorn,

But it's not that way,I wasn't born to lose you.

I want you, I want you,I want you so bad.

Kαι πως ξέρω πως είναι το κατάλληλο τραγούδι να αφιερώσω? : Είναι ό,τι πρέπει για σένα, αν είσαι λίγο πριν αρχίσει η σχέση σου. Είναι μια παραδοχή πως τη θέλεις, και πως τη θέλεις αρκετά ώστε να το παλέψεις και λίγο. Κι επίσης είναι χαρούμενο : νιώθεις όμορφα που τη θέλεις. Και αυτή θα νιώσει όμορφα όταν το ακούσει. Και πιθανώς να συσχετίσει αυτό το ευτυχισμένο συναίσθημα του τραγουδιού με σένα, και να χαμογελάει κάθε φορά που θα το ακούει σκεπτόμενη εσένα. Πως θα νιώσει όταν μετά από χρόνια, το παίξει σε μπαρ που θα την έχει βγάλει κάποιος άλλος χλιμίντζουρας που θέλει να μπει στο βρακί της? Θα μπει τελικά, ή θα τον παρατήσει για να σε πάρει τηλέφωνο και να ακούσει τη φωνή σου?

Πιθανότατα και τα δύο. Αλλά πιάνεις το νόημα.

4) C'est si bon by Louis Armstrong

Τι λέει ο μπάρμπας? : C'est si bon! Lovers say that in france

When they thrill to romance

It means that it´s so good

C´est si bon! So I say to you

Like the french people do

Because it´s oh so good.

Kαι πως ξέρω πως είναι το κατάλληλο τραγούδι να αφιερώσω? : Όταν έχουν αρχίσει τα ρομάντζα και οι αγκαλίτσες, και θέλεις να της πεις πόσο σου αρέσουν όλα αυτά. Ενδείκνυται απόλυτα για τους πρώτους μήνες, για κοπέλες που ειλικρινά θέλεις, που θα τις πήγαινες πάρα πολύ ευχαρίστως στο Παρίσι διακοπές και αυτές θα τρελαίνονταν με την ιδέα.

Plus...dude. French. DUDE.

3) Happy Together by The Turtles

Τι λέει ο μπάρμπας? : Me and you and you and me

No matter how they toss the dice, it had to be

The only one for me is you, and you for me

So happy together

Kαι πως ξέρω πως είναι το κατάλληλο τραγούδι να αφιερώσω? : Όταν το έχεις σοβαρέψει αρκετά το πράγμα, ε κερατούκλη? Ουσιαστικά, είναι ο πρώτος τρόπος να της πεις πως την αγαπάς χωρίς να πεις τις λέξεις, και πως δε σκοπεύεις να τη χωρίσεις για τα επόμενα χρόνια, εκτός αν σε απατήσει με όλους τους Ισπανούς που έχει φέρει ο Άρης από το 2005 μέχρι σήμερα. Κάτι κρυφολες και για πεπρωμένο... Βιάζεσαι! Προτρέχεις!

2) Τα Λιανοτράγουδα - Μάνος Χατζιδάκις

Τι λέει ο μπάρμπας? : Τι να σου πω; Τι να μου πεις; Εσύ καλά γνωρίζεις

και την ψυχή και την καρδιά εσύ μου την ορίζεις.

Kαι πως ξέρω πως είναι το κατάλληλο τραγούδι να αφιερώσω? : Ε, πλέον το έχεις σοβαρέψει πολύ το πράγμα. Αγαπιέστε. Μόνο αυτό σας νοιάζει αμφότερους τους δύο σας (sic). Oπότε της αφιερώνεις το πιο όμορφο ερωτικό τραγούδι όλων των εποχών, και μάλιστα ντουετάκι. Τι να λέμε τώρα, έχεις φθάσει στο ζενίθ. Τελικά, δε βιάστηκες. Δεν προέτρεξες.

1) Bitter Way by Manos Hadjidakis (Performed by Raining Pleasure)

Τι λέει ο μπάρμπας? : Ive been up and down experience is something that you can buy

Cause the arms that held you yesterday were telling you a lie

Maybe Im a dancer but I wish I could stop for you dear

(ασυνάρτητες κραυγές που ακούγονται σαν ααααααργκ)

Kαι πως ξέρω πως είναι το κατάλληλο τραγούδι να αφιερώσω? : Δεν είστε πια μαζί. Κάτι συνέβη, ποιός ξέρει. Ίσως έκανες μαλακία, ίσως της προσέφεραν αξιοζήλευτη θέση στο εξωτερικό και σηκώθηκε να φύγει γιατί έχει όνειρα για καριέρα, και τίποτα να την κρατήσει εδώ. Ίσως να αποφάσισε πως αγαπά τον φανταστικό σου φίλο! Κι έτσι αποφασίζεις να της αφιερώσεις αυτό το τραγούδι. Να της πεις πως θα άλλαζες τα πάντα μόνο για εκείνη και για καμία άλλη. Μόνο για να είστε μαζί. Το νου σου, όμως : ανεξάρτητα αν θα φτάσει στα αυτιά της, προέτρεξες, έτσι δεν είναι? Βιάστηκες. Και πάλι το ίδιο κάνεις. Άκου το τραγουδάκι, σκέψου την, και κάνε κάτι άλλο σήμερα. Αν δεν ήταν καλά εκεί που είναι, θα σε έπαιρνε αυτή να σου αφιερώσει τραγούδι.

Άλλωστε, κι αυτή fotisdimopoulos.blogspot.com διαβάζει.

*** bonus track : Why Don't you Do Right, by Jessica Rabbit

Eπειδή υπάρχουν και αυτές οι σχέσεις, βάλτης να παίζει αυτό το τραγούδι και κλείσε της υπαινικτικά το μάτι. Που ξέρεις, μπορεί να το έχει μέσα της και να σου κάνει πιστή αναπαράσταση του χορευτικού (πλήρη, με γυάλισμα της φαλάκρας σου κλπ.) and then some. Κι άσε τον άλλο να παίρνει για να αφιερώσει το bitter way.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Δε πιστεύω πως παίζει να έχω κοινό κάτω των 18. Αλλά επειδή είναι του Αγ. Βαλεντίνου και αν υπάρχει ΕΝΑΣ που γαμιέται σήμερα, είναι σίγουρα ο Δίας, αν είστε κάτω από 18, μη με ακούτε. Σας παίρνει να κάνετε ό,τι γουστάρετε. Κάρτες, σοκολατάκια, λουλούδια, τραγούδια, the works. Γιατί κάποια μέρα θα γίνετε 18, και θα είναι λάθος να βρίσκετε αφορμή από αυτή τη φρενίτιδα να γίνετε ρομαντικός. Θα λέτε "Και γιατί να μην κάνεις ρομαντικά πράγματα οποιαδήποτε μέρα του χρόνου?" και δε θα τα κάνετε ποτέ. Θα φοβάστε να κάνετε ο,τιδήποτε ρομαντικό σήμερα, γιατί η κοπέλα σας θα ξενερώσει, και θα καταλήγετε να τα βγάζετε όλα στο blog σας.

Οπότε κάντε τα κουμάντα σας. Η γιορτή είναι για σας και τα ταίρια σας, χαρείτε την.