25 Φεβ 2013

Liveblogging φρεσκότατα τα όσκαρ!


02.20

Είμαστε όλοι εδώ? Είμαστε έτοιμοι?
Εδώ κι εγώ! Έχω τσιγάρο, έχω ποτό και ένα link που φαίνεται να δουλεύει υποδειγματικά, καθώς μόλις το άνοιξα μου έδωσε Emma Stone. Παρά τον πόλεμο που δέχτηκα, σε αγαπώ, Έμμα.


02.25

Ο Harry Potter θα γίνει πολύ άσχημος γέρος. Επίσης, τι δουλειά έχει στα όσκαρ?


02.34

Είμαι ακόμα καταιδρωμένος, αλλά πρόλαβα να δω τελευταία στιγμή την ταινία που σε λίγες ώρες από τώρα θα έχει το όσκαρ καλύτερης ταινίας. Πάμε να δούμε τις φετινές μας προβλέψεις :

- Ταινία : Υποθέτω το Argo, αν και φαντάζομαι πως ακόμα δεν έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο να το σηκώσει ο Django και ο Ταραντίνο να κερδίσει το over/under για 50 "f" bombs, αλλά ακόμα καλύτερα, δίχως προηγούμενο, όποιος ανακοινώσει το όσκαρ θα το δώσει με δική του πρωτοβουλία στην πραγματική ταινία της χρονιάς. Θα δώσω ένα hint :

Είναι ο Batman.

- Α' Αντρικό : Ο Daniel "όταν αποφασίζω να παίξω σε ταινία ξεχάστε το όσκαρ" Day-Lewis.

- Α' Γυναικείο : Πως γίνεται για άλλη μια φορά να μην έχω δει τις ταινίες και να μη με πολυνοιάζει? Ας το πάρει η Jennifer Lawrence που είναι γλυκούλα και είδα την ταινία. Πιθανή έκπληξη η υπερήλιξ Emmanuelle Riva, αλλά νομίζω πως για ξεκάρφωμα θα αρκεστούν να δώσουν στο Amour το ξενόγλωσσο.

- Β' Αντρικό : Άκουσα πως οι φωνές για τον Phillip Seymour Hoffman αυξήθηκαν στο φώτο φίνις, but I'm still going with Christ-Of-Waltz.

- Β' Γυναικείο : Πφφ...ξέρω γω? Amy Adams, στην τύχη, να χαλάσει το παρολί. (σημείωση : στις 3.15 θυμήθηκα πως υπάρχει και η συμπαθέστατη και ταλαντούχη Ann Hathaway, αλλά no backsies. Amy Adams ftw)

- Σκηνοθεσία : Stephen Spielberg, ασφαλώς. Τιτανομέγιστος, πρωτοπόρος, καθόλου προβλέψιμος, με πολύ χιούμορ.

- Πρωτότυπο Σενάριο : Tarantino με 0 "f" bombs, αλλά άπειρα παραλίγο.

- Διασκευασμένο Σενάριο : 50-50 ανάμεσα στο Argo και το Life of Pi. Το νόμισμα είπε Argo.


02.35

O Joseph Gordon Levitt είναι στα όσκαρ. Ο εξαιρετικά συμπαθής νέος παραπλάνησε τη μελαχρινή δημοσιογράφο ως προς τον λόγο της εμφάνισής του (κατάληψη από τους συντελεστές του Μπατμαν) με το να της δείξει τις κάλτσες του. Well played, Joe.


02.38

To link μου έχει δείξει περισσότερες διαφημίσεις με αστακό απ'ότι συνεντεύξεις.


02.39

ΟΚ, επανήλθαμε, με τον Bradley Cooper άσχημα αξύριστο να βοηθά μια δημοσιογράφο να βάλει το γοβάκι της. Super cool πάντως, και προφανώς απλώς happy to be there.


02.43

Nicole αυτόν που έχεις στο βρακί σου και τον σέρνεις μαζί σου γιατί δε τον ξυρίζεις με την ψιλή?
Charlize κουκλάρα μου γιατί κοντό μαλλί? 
Reese γιατί ΚΑΘΕ χρόνο είσαι στα όσκαρ?


02.45

Εδώ είναι μια καλή στιγμή να θυμηθούμε πως πέρισυ τέτοια εποχή έγραφα " η ανατροπή που θα ήθελα να δω είναι η εξής : να δοθούν αρκετά όσκαρ από φέτος στο The Dark Knight Rises, μήπως και του χρόνου βγάλει καμιά αηδία πάλι κανένας Stephen Spielberg, Stephen Daltry ή κανας άλλος Stephen και μπλέξουμε."

Αυτό.


02.47

Ομολογουμένως, και φέτος δεν έχουμε σπουδαίες ταινίες. Απήλαυσα πολύ το Django Unchained στο σινεμά, απήλαυσα πολύ λίγο το Les Miserables στο σινεμά, βρήκα το Life of Pi πολυυυυ ωραίο μέχρι τα τελευταία 10 λεπτά του. Το Argo το ολοκλήρωσα πριν 30 λεπτά περίπου, και δεν έχει κατακάτσει ακόμα, αλλά ήταν απολαυστικό, πρωτότυπο, καλογυρισμένο και όσο λιγότερο αμερικανιά μπορούσε να είναι, θεωρώ.


02.50

Αχ βρε Hugh (Jackman)... Πολύ φερετζές η γυναίκα σου. Πολύ.

Τουλάχιστον ξέρει να αποσπά την προσοχή από το mismatch, φέτος με το να σηκώσει ταυτόχρονα τη γυναίκα του και την συνεντευξιάζουσα.

Και ενώ τη δεύτερη την καταφέρνω κι εγώ, για την πρώτη πρέπει να φωνάξω Στέλιο και ίσως και Φραγκούλη για εμψύχωση.


02.59

Ο Daniel Day-Lewis αρέσει και σε σας ως άντρας ή μόνο στη μάνα μου?


03.01

Σε κάθε σχέση, όταν τελειώνει, υπάρχει ένας νικητής κι ένας χαμένος. Και αν αμφιβάλλετε γι'αυτό, σκεφτείτε τον χωρισμό Brad Pitt/Rachel Geller-Green.


03.04

Ή, μιας που το φέρνει η εικόνα της Jennifer Garner, το χωρισμό J.Lo-Ben Affleck. Όταν ήταν μαζί, γύρισε το Gigli. Χώρια, Good Will Hunting (πριν), Argo (μετά). Your call.


03.06

Η Adele δε με δέρνει μόνο και μόνο γιατί δε θα τολμούσα ποτέ να αυθαδιάσω μπροστά της και να την τσατίσω.


03.11

Ο Clooney, άρτι αφιχθείς από Βερολίνο (ε, ναι.), κουβάλησε μαζί του μια αστραφτερή κοκκάλω και υποσχέθηκε πως θα μεθύσει. Θα δούμε τα αποτελέσματα επί σκηνής λίγο πριν τη λήξη της τελετής.


03.15

Όταν μεγαλώσω θέλω να μου πηγαίνουν τα κοστούμια όπως στον Jamie Foxx, ο οποίος συνοδεύεται από την ΚΟΥΚΛΑΡΑ κόρη του.


03.21

Έχω άγχος για λογαριασμό του Seth McFarlane (Family Guy, Ted), αλλά θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αν απλώς παρουσιάσει όλη την τελετή ως Peter Griffin.


03.40

ΟΚ, η φάση έχει πάρει πολύ περίεργη τροπή... Μέχρι στιγμής περιέχει πολλά πετυχημένα αστεία, λίγα μέτρια, έναν υπέρβαρο William "Captain Kirk" Shatner, την υπόσχεση από τον ίδιο τον McFarlane οτι του χρόνου θα παρουσιάζουν οι ανυπέρβλητες Amy Poehler - Tina Fey, έναν τύπο με το όνομα Channing (!) να χορεύει με τη Charlize Theron... και όσο πάει χειροτερεύει.


03.52

Yay!!! Πανάξια νίκη για τον εξωφρενικά απίστευτο Christoph Waltz! Λιγομίλητος, συνεσταλμένος, ευγενής, συμπαθέστατος. Θυμάμαι να αναρωτιέμαι μεγαλόφωνα κατά τη διάρκεια του Django τι παίζει με την πάρτη του, γιατί είναι τόσο θεός. Εύγε.


03.55

Η κάμερα απέφυγε το κοντινό στην Amy Adams, όταν αναφέρθηκε πως σε μια παράλληλη πραγματικότητα, όρμησε στη σκηνή, άρπαξε το όσκαρ β'γυναικείου και δάγκωσε κάποιον. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να την πείραξε κάτι την παρεξηγιάρα.


03.57

Χαχαχαχα ο Τραβόλτα!


04.01

Όχι, Reese, Russell Crowe did not wow me with his musicality. Κάθε άλλο.


04.09

Το καστ των Avengers όχι μόνο εμφανίστηκε επί σκηνής, αλλά δήλωσε πως η δουλειά του cinematographer περιλαμβάνει να κάνει ευπαρουσιάστο έναν ηθοποιό που εδώ και δεκαετίες έχει γεράσει, ενώ κοιτούσαν τον Samuel Jackson. Κατά τα άλλα, το αντίστοιχο όσκαρ πήγε δίκαια στο πανέμορφο Life of Pi, και το παρέλαβε ο Καρβέλας.

FUN FACT : Κουρέψου.


04.12

Φέτος, απ'ό,τι φαίνεται, όποιον μακρηγορεί θα τον διώχνουν από τη σκηνή όχι με τη γλυκανάλατη μουσική των προηγούμενων ετών, αλλά με το Shark Attack Theme από το Jaws. Fair enough.


04.16

Xειρότερο αστείο μέχρι στιγμής : το οτι η 9χρονη Quvenzhane Wallis θα είναι σε μόλις 16 χρόνια σε κατάλληλη ηλικία για τον Clooney (o McFarlane ζήτησε άμεσα συγγνώμη πετώντας του ένα μπουκαλάκι ουίσκι, το οποίο ο Clooney άμεσα άνοιξε). Κατά τα άλλα, η Jennifer Aniston είναι η ίδια, αλλά γέρασε. Αν είστε από τους κομπλεξικούς που ασχολούνται με τα βραβεία, Visual Effects για το Life of Pi, και Costume Design για το Anna Karenina, στο οποίο παίζει η Keira "τι απέγινε αυτή η ψυχή" Knightley!


04.21

Αν το Hobbit είχε βγει πριν τον Άρχοντα, θα είχε σαρώσει τα βραβεία με τον ίδιο τρόπο? Και ο Άρχοντας θα πάτωνε? Απλώς ρωτάω, δεν ήθελα να δω το Hobbit επί πληρωμή.


04.24

Πράγματι η Hally Berry είναι από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου, και είναι κρίμα να αναφέρονται σε αυτή μόνο ως Bond Girl. Επίσης, η αθεόφοβη είπε οτι τον Bond είναι γνωστός για το martini, τα αμάξια...and for pussy galore. Αληθινή ιστορία.


04.25

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!! ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΕΔΕΙΞAN ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ Ο DANIEL CRAIG KOΛΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ!! ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ : Ε-ΛΛΑΣ! Ε-ΛΛΑΣ!


04.36

Δίνουν τα όσκαρ μικρού μήκους, οπότε, ως νεόκοπος δημιουργός μιας ταινίας μικρού μήκους, πήγα να φάω ένα μπούτι κοτόπουλο και ένα κομμάτι κεικ και ό,τι άλλο τόλμησε να βρεθεί στο διάβα μου.


04.39

Επίσης, να προσθέσω πως δε θα μπορούσα να θέλω λιγότερο να δω το Zero Dark Thirty.


04.43

Aυτό που διαφοροποιεί τον McFarlane μέχρι στιγμής είναι ότι όταν κάνει ένα αστείο και ο κόσμος αποδοκιμάζει, αντιμιλάει. Έκανε ένα αστείο για τον δολοφόνο του Λίνκολν και μετά τα γιουχαίσματα απάντησε "Still too soon? I have some Napoleon jokes coming up, you guys are going to be soooo mad". Touche.


04.52

To Amour πήρε το ξενόγλωσσο και ο Χάνεκε αξιοποίησε τα μαθήματα αγγλικών που προφανώς παρακολούθησε από την τελευταία φορά που ανέβηκε στη σκηνή.


05.05

Παρακολουθούμε ένα αφιέρωμα στα μιούζικαλ, τα οποία ως γνωστόν αγαπώ. Η επιλογή τους είναι το Chicago (άτιμη Ζέτα, still got it), το Dreamgirls, χωρίς το οποίο θα μπορούσα να ζήσω, και το Les Miserables με το ωραίοτατο One Day More, το οποίο σκίζουν οι Hugh Jackman, Anne Hathaway και δολοφονεί αλύπητα μέσα σε 3 δευτερόλεπτα ο Russell Crowe.


05.11

"Please welcome the stars of my mediocre effort, Mark Wahlberg and Ted!"


05.17

OK, δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί αυτό και πόσα χρόνια πριν, αλλά είχαμε ισοπαλία. Στο Όσκαρ για sound editing, Zero Dark Thirty vs Skyfall, σημειώσατε Χ. Αντί να βάλουν την Adele και την πρώην του James Cameron να παίξουν μπουνιές για το βραβείο, έδωσαν από ένα στον καθέναν.


05.28

Η Anne Hathaway σηκώνει το Β' Γυναικείο, αποκλειστικά και μόνο για την ερμηνεία της στο I Dreamed a Dream και παρα, το τονίζω, ΠΑΡΑ την χαζούτσικη/ανύπαρκτη σκηνοθεσία του Tom Hooper. Επίσης, τι όνειρο είδαν και έβγαλαν υποψήφια την μαμά από το Silver Linings Playbook? Τόσο ανύπαρκτες ήταν οι γυναίκες φέτος στις ταινίες?

Fun fact : αυτή τη στιγμή περισσότερα όσκαρ έχει το Les Miserables (3). Αν σηκώσει και Best Picture θα βγω με το μαγιό του Μπόρατ στην Αριστοτέλους και θα φάω μπουγάτσα Παραδοσιακό, γιατί καιρό έχω να το κάνω και μου έλειψε.


05.31

Ο Χάνεκε μασάει τσίχλα πιο φανερά και ενοχλητικά κι από τον Φέργκιουσον.


05.40

Πρώτο όσκαρ της βραδιάς για το Argo, μοντάζ. Ο τύπος που το παρέλαβε ήταν υποψήφιος και για άλλη ταινία, πάντως εγώ φαντάστηκα οτι θα το δώσουν στο Life of Pi για το πλάνο που έδειξαν με την τίγρη σχεδόν να πνίγεται. Ψυχή δεν έχετε βρε, δε λυγίσατε με την καημένη την ψιψίνα?

Σουτ, η Jennifer Lawrence με το τεράστιο φόρεμα παρουσιάσε την Adele για να τραγουδήσει. Πολύ ωραίο τραγούδι και φωνάρα, όντως, αν και η τελευταία δεν ακουγόταν καθόλου. Άραγε τα υπόλοιπα υποψήφια θα παιχτούν live για τα προσχήματα?


05.50

Τύπισσα από τις ταινίες με τα βαμπιρ, το ξέρω οτι πιθανώς πονάει το χτυπημένο πόδι σου, αλλά σάλτα και γαμήσου για το μπλαζέ "βαριέμαι" ύφος σου και για το οτι ξεχάστηκες και δε μίλησες στην ώρα σου. Μαλάκω. Ουστ.

Ωχ, άρχισαν τα όσκαρ του Spielberg (σχεδίαση παραγωγής). Φτύστε τον κόρφο σας ή ό,τι άλλο έχετε.


05.55

Είναι 6 παρά 5 και έχουν ακόμα να δώσουν ακόμα 8 όσκαρ. Και το μοντάζ με όσους μας αφήσαν.  Και άλλα πολλά. Κάτι δεν πάει καλά.

Προβλέπω να βγάζουν τον Τομ Χανκς και να τα ανακοινώνει όλα μέσα σε 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, η ετυμηγορία του twitter είναι οτι μισούμε την Anne Hathaway αλλά όχι τόσο όσο την Kristen Stewart, οτι η Shirley Bassey είναι ηλικιωμένη και μοιάζει με άντρα και οτι ο Clooney με τον Affleck θα έκαναν ωραίο ζευγάρι.


06.05

Και όντως δεν έδειξαν τον Αγγελόπουλο ούτε και φέτος. Ντροπή τους.


06.12

Το Life of Pi κέρδισε το όσκαρ καλύτερης μουσικής και ο Richard Gere έπαθε εγκεφαλικό και φώναζε LIFE OF PIIIIII, LIFE OF PIIIIII χωρίς λόγο.

Το καστ του Chicago παραδίδει και το όσκαρ τραγουδιού στην Adele, παραμελώντας επιδεικτικά να παρέχουν ιατρική βοήθεια στον πάλαι ποτέ ζεν πρεμιέ και νυν παππούλη Richard.

Fun fact : πρόκειται για το πρώτο όσκαρ καλύτερου τραγουδιού που απονέμεται σε ταινία James Bond (ποιός κέρδισε άραγε το Goldfinger?)


06.25

Όσκαρ διασκευασμένου για το Argo, πρωτότυπο για το Django Unchained!!! Τρία ζήτω! Έχουμε την τύχη να δούμε ζωντανά τον Quentin να παραλαμβάνει Όσκαρ. Good times. Δίκαια η νίκη του Tarantino, ενώ το Life of Pi χάρισε το όσκαρ στο Argo με το φινάλε του.

Πολλοί άντρες έχουν πει φέτος σε πολλούς άλλους άντρες οτι τους αγαπούν.

Η Charlize κρατά τον Dustin Hoffman από το χέρι σα να ήταν ο μπαμπάς της.


06.31

Θα ξεράσω αν ξαναδώ την διαφήμιση της Samsung με τους προγραμματιστές του παιχνιδιού Unicorn Apocalypse.


06.38

Όπως λέει και ο Sheldon Cooper, "YES! Thank you Jesus!"

Ο Ang Lee κατατροπώνει τον νουνεχή Stephen Spielberg και ανεβαίνει να παραλάβει το βραβείο του, σε μια μοναδική στιγμή oscar classic, που θα γινόταν μόνο καλύτερη αν η κάμερα είχε συλλάβει τον Spielberg να ετοιμάζεται να σηκωθεί για να το παραλάβει ala Derek Zoolander.


06.44

Ο κακός ο χαμός.

Σε μια από τις πιο αμφίρροπες κατηγορίες που έχω δει, η Jennifer Lawrence, πιθανώς δίκαια, κερδίζει το όσκαρ α'γυναικείου ρόλου, σηκώνεται να το παραλάβει με το πανέμορφο φόρεμά της, και ενώ συζητώ με την ομήγυρη πως ψηφίστηκε ως η πιο στυλάτη της βραδιάς, σκοντάφτει στη σκάλα και πέφτει κατάχαμα, αλλά δεν κωλοκάθεται, και παρακαλεί τον κόσμο να σταματήσει το standing ovation για τη σαβούρντα της.

The stuff dreams are made of.

Πάντως η αντίδραση του Dujardin ήταν, ομολογουμένως, δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργή από όσο περίμενα από έναν Γάλλο της κλάσης του.

Επίσης, βλέποντας τον Hugh Jackman και τον Bradley Cooper να πετιούνται σαν ελατήρια για να σπεύσουν για βοήθεια, αναλογίζομαι για ακόμη μια φορά το αιώνιο ερώτημα : όταν κάποιος πέφτει εντυπωσιακά μπροστά στα μάτια σου, είναι καλύτερο να συμπεριφερθείς σα να συνέβη κάτι ξεχωριστό, να τρέξεις, να προσφέρεις βοήθεια, κρύο νερό και διακομιδή στα επείγοντα, ή είναι καλύτερα να κάνεις τον Αλέκο (δεν έγινε τίποτα γιατί δεν είδα, ούτε άκουσα τίποτα), δίνοντας μια ευκαιρία στον πεσμένο στα πατώματα να νιώσει πως υπέπεσε μόνο στο πάτωμα, αλλά όχι στην αντίληψή σου?

Σκέψεις που ένας γιατρός δεν πρέπει να λέει ανοιχτά. Πάμε παρακάτω.


06. 50

Δε θα σας πω ποιός πήρε το όσκαρ α' αντρικού, θα αναφερθώ μόνο στο οτι δήλωσε πως δυσκολεύτηκε να πείσει τον καλύτερο σκηνοθέτη όλων των εποχών σύμφωνα με κανέναν να μη γυρίσει το Lincoln ως μιούζικαλ.

Άντε, να το πάρει το Argo να σχολάσουμε.


06.58

Σχολάμε!

Το βραβείο, το οποίο απένειμαν από κοινού ο τιτανομέγιστος Jack "The Jack" Nicholson και η Michelle Obama παρέλαβαν οι παραγωγοί Ben Affleck, George Clooney και Grant Heslov, ο οποίος άφησε πολλές αιχμές σχετικά με το οτι στη συνέχεια θα μιλήσει ο παραγωγός και ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ λεω, της ταινίας. Δεν έχει και άδικο, εδώ που τα λέμε.


07.15

Ας ανασκοπήσουμε λοιπόν τι είδαμε σήμερα!

- Το Argo ήταν ο μεγάλος νικητής με τα όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ. Νομίζω οτι έπιασε ταβάνι, αλλά Τζορτζ για παραγωγό έχεις, και όταν έχεις ως αντιπάλους το απλώς όμορφο Life of Pi, τη φλωριά του Spielberg που δεν είδα, τον πολωτικό αλλά και λιιιιγο τραβηγμένο Django και τον απλώς ξένο Haneke, είσαι φαβορί.

- Πιο ικανοποιητική νίκη : τα δύο όσκαρ για το Django Unchained, πανάξια και τα δύο.

- Ευχάριστη έκπληξη : η αναγνώριση του συμπαθέστατου Ang Lee εις βάρος των υπολοίπων.

- Χειρότεροι παρουσιαστές : η άκρως μαλακισμένη και καθόλου ωραία Kirsten Stewart.

- Καλύτεροι παρουσιαστές : κι όμως, φέτος γέλασα μόνο εξαιτίας του βασικού παρουσιαστή. Seth MacFarlane.

- Instant oscar classic : δυστυχώς, η βουτιά της Jennifer Lawrence. Αλλά ας κάνουμε μια αναφορά στην αντίδραση του Joaquin Pheonix όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του.

- Μεγαλύτερη απογοήτευση : οτι δε δόθηκε η ευκαιρία στο Dark Knight Rises να χτυπήσει το Argο.

- Με ποιόν θα ήθελα να τα πίνω τώρα : το σχέδιο θα ήταν να αράζω δίπλα από το τραπέζι Affleck-Clooney, έτσι ώστε όταν η Jennifer αρχίσει να τραβολογάει τον 1ο σπίτι γιατί νύσταξε και τη χτύπησε το τακούνι, να πάρω τη θέση του.

Πάντα με την προυπόθεση οτι θα έχουμε τον Jack στο οπτικό μας πεδίο.

Επίσης, δε θα έλεγα όχι για ένα ποτό και μια δωρεάν κλινική εξέταση της πεσούσης-επί-εδάφους-από-ίδιον-ύψος Jennifer Lawrence, και για μια Fanta πορτοκάλι με την κούτσκια Wallis.


Αυτά λοιπόν για φέτος! Τώρα μπορούμε να πέσουμε σε κώμα μέχρι την επόμενη awards/superbowl season. Ραντεβού του χρόνου, ζωή να'χουμε, με Iron Man 3, Tina Fey & Amy Poehler και λοιπά παρελκόμενα!