17 Απρ 2010

7 κινηματογραφικά ρομάντζα καταδικασμένα να αποτύχουν μετά τους τίτλους τέλους

Αχ, ο έρωτας! Αυτός είναι που μας οδηγεί σε πράξεις τρελές, παρορμητικές, δίχως αύριο. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση να προτιμήσεις να δεις ρομαντική κομεντί με Μάθιου Μακόναχι και Τζέι-Λο να φοράει συνεχώς φαρδιά παντελόνια, αντί να δεις ένα πολυβραβευμένο πολεμικό έπος που οι κριτικοί λατρεύουν και οι θεατές αποθεώνουν?

Επειδή ο έρωτας είναι η απάντησή μου σε όλα, το αποδίδω εκεί. Κι όμως, όταν το δημιούργημα του Σπιλμπεργκ σου προκύπτει ένα κακέκτυπο του Full Metal Jacket (Kubrick κι έτσι), που τελειώνει (SPOILER SPOILER SPOILER) με την αμερικανική σημαία να κυματίζει περήφανα, ατενίζοντας δίχως φόβο το μέλλον, τότε φωνάζεις για πλάκα "USA! USA! USA!", και εν συνεχεία καταριέσαι που δεν είδες το Μακόναχι, για λίγο comic relief βρε αδερφή.

Κι όμως, να! Οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή είναι ανεξάντλητες. Έτσι, σε επανάληψη την επόμενη μέρα, ξανά-μανά το ρομάντζο σε κονσέρβα. Τα συμπεράσματα λίγα, τα γέλια ακόμα περισσότερα. Αφορμή για το σημερινό ποστ όμως : τι γίνεται μετά τους τίτλους στα κινηματογραφικά ρομάντζα της εποχής μας? Ζούνε όλοι happily ever after, η υπάρχουν κάποια ζευγαράκια που, αν έβγαιναν σίκουελ, όχι μόνο δε θα ήταν μαζί, αλλά θα είχαν διαγράψει ο ένας τον άλλον και από το facebook?

Φυσικά και υπάρχουν. Ας τα δούμε, γνωρίζοντας δε πως το post είναι τίνγκα στα spoilers, οπότε μη μου ζητάτε ρέστα μετά.


7) The Wedding Planner - Matthew McConaughey & Jennifer Lopez

Το στόρι : Η σχεδιάστρια γάμων του τίτλου αναλαμβάνει ένα πάμπλουτο ζεύγος, το χωρίζει (κακίες : χωρίζουν από μόνοι τους) και τα φτιάχνει με το γαμπρό.

O λόγος που δε θα δουλέψει : Ο τύπος παρατάει μια ζάπλουτη γυναικάρα (Bridgette Wilson - πετάω μαζί με τον Ασλαμά το εσώρουχό μου για πάρτη της στην Αριστοτέλους) για να είναι με τη J-Lo. Nταξ, δε λέω, ψιλοταιριάζουν, αλλά ενώ τη γνωρίζει ελάχιστα, κάνει μια τεράστια θυσία για πάρτη της. Τι θα μπορέσει να κάνει ποτέ για να του το ξεπληρώσει?

OK, πάσο. Κάτι θα σκεφτεί.

Σημασία έχει πάντως, πως σε οποιαδήποτε διαμάχη εμφανιστεί, αυτός θα έχει το τελειωτικό επιχείρημα.

Πιθανό σενάριο του σίκουελ : O McConaughey τη χωρίζει επειδή έχει συνηθίσει στα λούσα, αλλά στην πραγματικότητα πηδιέται με μια νοσοκόμα της Παιδιατρικής. Ακολουθεί τρικούβερτος καυγάς, κατά τη διάρκεια του οποίου μιλάει και φωνάζει σαν καθυστερημένος, χωρίς να φοράει μπλούζα, όπως πάντα.





6) Slumdog Millionaire - Dev Patel & Freida Pinto

To στόρι : Ερωτευμένος φέρελπις νέος αντιμετωπίζει το τέρας του "Ποιός Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος" και του σκίζει τα βάρδουλα, προκειμένου να κερδίσει την καρδιά τύπισσας που είναι παντρεμένη με πλούσιο παλιάνθρωπο. Υποτίθεται πως αγαπιούνται από μικροί, αν και δεν έχω κάποια ένδειξη πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Anyway.

O λόγος που δε θα δουλέψει : Βασικά, ο ινδός του τίτλου την αγαπάει την κοπέλα, και κάνει τα πάντα για πάρτη της. Αλλά ας δούμε λίγο την κοπέλα. Δε δείχνει κάποια πολύ σοβαρά σημάδια πως τον γουστάρει όσο τη γουστάρει αυτός. Επιπλέον, είναι παντρεμένη με έναν πλούσιο τύπο, αλλά δε μπόρεσα να διακρίνω κάποια δικαιολογία για αυτό, πέρα του ότι γουστάρει τα φράγκα. Άλλωστε, για να κερδίσει την καρδιά της, και ο άλλος πάει σε τηλεπαιχνίδι να κερδίσει χρήματα... Γενικώς δηλαδή, δε φαίνεται και πολύ καλή πάστα ανθρώπου, ενώ το παλικαράκι είναι συμπαθέστατο και καλοκάγαθο. Σχέση δηλαδή που έχει το σκυλάκι με τον αφέντη του μου μυρίζει.

Πιθανό σενάριο του σίκουελ : Κάποια στιγμή αυτή του ζητάει καινούριο αμάξι, κι αυτός ψελλίζει μια αντίρρηση. Τον δέρνει, τον παρατάει, του παίρνει διατροφή που τον αφήνει άφραγκο.


5) Pirates of the Carribean - Orlando Bloom & Keira Knightley

Το στόρι : Nέος που μόλις έβγαλε το πρώτο του χνούδι και αποφάσισε να αφήσει μουσάκι διεκδικεί καλομαθημένη καλλονή. Στο τέλος την παντρεύεται, αλλά είναι καταδικασμένος να γυρνάει στις θάλασσες και μόνο μια φορά τα 10 χρόνια να πατάει το πόδι σου στη στεριά, όπου αυτή υποτίθεται θα τον περιμένει καρτερικά.

Ο λόγος που δε θα δουλέψει : Η Κίρα είναι λίγο αγριογκόμενα. Θέλει περιπέτειες, να ζήσει έντονα υπό την καθοδήγηση κάποιου έμπειρου σε αυτά. Το τρελό αγόρι Ορλάντο από την άλλη, προσπαθεί να μπει σε περιπέτειες και στην πορεία τα σκατώνει συνεχώς, πεθαίνει, του φιλάνε τη γκόμενα δυο άλλοι τύποι, και γενικώς η απουσία του όχι μόνο δε θα ήταν αισθητή, αλλά θα οδηγούσε σε πολύ ευνοικότερη τροπή της ιστορίας. Και αυτά συμβαίνουν όσο μπορεί να πηγαινοέρχεται στη στεριά όποτε θέλει. Φανταστείτε μια σε δέκα χρόνια. Ο χρυσός μου θα βρίσκει με τα κέρατά του στο κατάρτι.

Πιθανό σενάριο του σίκουελ : Tα δέκα πρώτα χρόνια περνάνε, και η Κίρα περνάει μια μέρα με τον Ορλάντο. Λίγο καιρό μετά, πεθαίνει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα αβοήθητος στο πλοίο, ενώ η Κίρα την παλεύει με αντιβιωτικά.


4) Eyes Wide Shut - Tom Cruise & Nicole Kidman

Το στόρι : Τα θεμέλια της φαινομενικά ευτυχισμένης έγγαμης ζωής ενός ζευγαριού κλωνίζονται, όταν η τύπισσα εξομολογείται στον καλό της πως παραλίγο να τον παρατήσει για έναν εντελώς άγνωστο που φαινόταν να κάνει καλό σεξ. Ο τύπος περνάει μια οδύσσεια σεξουαλικών εμπειριών και καταλήγουν πάλι μαζί, αν και η Νικόλ δίνει μεγάλη έμφαση στο σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης τους.

Ο λόγος που δε θα δουλέψει : απλός! Η ζήλια του Τομ, που όποτε η Νικόλ μιλάει με κάποιον που βλέπεται, θα βλέπει να περνάει μπροστά από τα μάτια του το σεξ μεταξύ της Νικόλ και του αγνώστου. Θα μαλώνουν συνέχεια για αυτό τον λόγο, μέχρι που η Νικόλ θα τον παρατήσει όντως για να κάνει σεξ με κάποιον άλλον.

Πιθανό σενάριο του σίκουελ : Η Νικόλ παρατάει τον Τομ, ο οποίος τα φτιάχνει με την Katie Holmes, κάνουν οικογένεια και πλέον η Katie γίνεται εντελώς αντιπαθής και αντισεξουαλική.


3) Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Jim Carrey & Kate Winslet

Το στόρι : Ζεύγος γνωρίζεται, αγαπιέται, χωρίζει, σβήνουν ο ένας τον άλλον από τη μνήμη τους, αλλά καταλήγουν και πάλι μαζί γιατί δε μπορούν να κάνουν χώρια.

Ο λόγος που δε θα δουλέψει : εδώ έχουμε δυο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Οι λόγοι που μένουν μαζί είναι οι απλούστατοι δύο : αγαπιούνται, και αποδέχονται το γεγονός πως η σχέση τους θα είναι γεμάτη ζήλειες, ένταση, καυγάδες, βαρεμάρα και, ας το αποδεχτούμε, χωρισμούς. Αλλά δε τους νοιάζει. Ενώ το επιμύθιο είναι φανταστικό (Charlie Kaufman είσαι), πως δηλαδή η ιδανική σχέση ορίζεται μόνο από τα συναισθήματα που νιώθουμε, και πως με τον ιδανικό άνθρωπο δε θα είναι όλα ρόδινα, απλώς ο έρωτας και η αγάπη πολύ έντονα, το αναπόφευκτο κονκλουζιόν είναι πως θα χωρίσουν, και πιθανώς θα τα ξαναβρούνε, αλλά happily ever after δεν πολυπαίζει.

Πιθανό σενάριο του σίκουελ : Ο Τζιμ Κάρει σε ηλικία 85 ετών προσπαθεί να σύρει το κουφάρι του στην εταιρία που διαγράφει πρόσωπα από τη μνήμη, για να σβήσει για πολλοστή φορά την Κειτ Γούινσλετ, αλλά στην προσπάθειά του γκρεμοτσακίζεται και πεθαίνει, επιβεβαιώνοντας τη γνωστή λαική ρύση για το γέρο, το πέσιμο και το χέσιμο.



2) Twilight και New Moon και το λουρί της μάνας : Robert Pattinson & Kristen Stewart

Το στόρι : Έφηβη alternative, χλωμή, βαμπιρόκαυλη τύπισσα ερωτεύεται βαμπίρ που έχει πατήσει τα 100, της συμπεριφέρεται ως σκουπίδι (εξ'ου και τον ερωτεύεται) και λαμπυρίζει στον ήλιο.

Kαχεκτικό sparkle boy : o στόχος μου για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο λόγος που δε θα δουλέψει : η διαφορά ηλικίας, το οτι κάποια στιγμή θα της πιεί το αίμα, το οτι δε θα μπορούν να πηγαίνουν μαζί στην πλαζ γιατί ο τύπος ΘΑ ΛΑΜΠΥΡΙΖΕΙ, το οτι αυτός θα μοιάζει πάντα εξωτερικά 18 ενώ η άλλη θα γεράσει, οτι δεν ξέρω τι προδιαγραφές πρέπει να έχεις για να κάνεις σεξ με βαμπίρ. Η λίστα συνεχίζεται. Αχ έρωτα, που όλες τις αντιξοότητες τις νικάς!

Πιθανό σενάριο σίκουελ : οι γονείς της Κρίστεν, αφού κανείς άλλος δεν κάνει τίποτα για αυτή την αρρωστημένη κατάσταση, καλούν την αστυνομία, η οποία συλλαμβάνει τον Ρόμπερτ για αποπλάνηση ανηλίκου. Η Κρίστεν τα φτιάχνει με ένα λυκάνθρωπο, ή με έναν γκοθά.


1) The Graduate - Dustin Hofmann & Katharine Ross

Το στόρι : Nέος επιστρέφει από τις σπουδές του χωρίς να έχει ιδέα τι θα κάνει με το μέλλον του. Αράζει όλη μέρα, το κάνει με τη milf γειτόνισσά του, και τελικά ερωτεύεται την κόρη της και την κλέβει από την εκκλησία.

Ο λόγος που δε θα δουλέψει : στο φινάλε της ταινίας, σε καμία περίπτωση ο πρωταγωνιστής δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Λειτουργεί σε μια παρόρμηση, και του παίρνει μόνο δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσει πως αυτό που έκανε ήταν βιαστικό. Ίσως και να το μετανιώνει αμέσως. Και τώρα, τι κάνουμε? Μήπως έπρεπε να το ξανασκεφτώ πριν το κάνω? Μήπως θα ήταν καλύτερα να είχα καθήσει σπίτι και να κάνω chat στο facebook?

Mήπως, τελικά, η ασφάλεια είναι καλύτερη επιλογή από την παρόρμηση?

Ιδού, ένα από τα καλύτερα φινάλε όλων των εποχών.



Πιθανό σενάριο σίκουελ : Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Μπορεί να πάει και προς τη μία κατεύθυνση, και προς την άλλη. Κανείς δε θα μάθει ποτέ. Πολύ σωστά, δε βγήκε σίκουελ και δε θα βγει ποτέ. Το δίπολο Ασφαλής Σκέψη/Παρόρμηση της Στιγμής θα μείνει για πάντα αναπάντητο. Τα συμπεράσματα ανήκουν στον καθένα μας.




********* BONUS ΕNTRY! ************

---> The Dark Knight : Maggie Gyllenhaal - Aaron Eckhart

To στόρι : Το love interest του Batman τα μπλέκει με τον ατρόμητο εισαγγελέα της Γκόθαμ.

Ο λόγος που δεν ΔΟΥΛΕΨΕ : Παρ'ότι ο Aaron Eckhart παίζει ένα γαμάτο χαρακτήρα, έξυπνο, γοητευτικό, μαχητικό, με χιούμορ, χωρίς φόβους, ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΜΑΝ, ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ.

Με άλλα λόγια, ο Μπατμαν δε χάνει ποτέ.

Και είναι και αφανής ήρωας.

Χμ...

=

Το αποκλείετε εντελώς???

1 σχόλιο:

recyclekid είπε...

Ορκίσου ότι δεν είναι ανατριχιαστικό το ότι όση ώρα έγραφες για το νούμερο ένα, στην δανέζικη τηλεόραση παιζόταν η ταινία...