4 Απρ 2010

Ώστε είσαι άντρας και γουστάρεις Gone With the Wind : Cool or Gay? (Ένα Πασχαλινό Σπέσιαλ)

ΟΚ, ήρθαν οι μέρες του Πάσχα.

(Υποπτεύομαι πως η λέξη "Πάσχα" κλίνεται, αλλά ειλικρινά δεν έχω το χρόνο να το διερευνήσω, άσε που θα κρυώσει και το κοκορέτσι, και υποθέτω πως είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί μια τέτοια μέρα, God Forbid κι έτσι."

Όπως κάθε χρόνο, επανέρχεται στο προσκήνιο το ίδιο ερώτημα, οι ίδιες συζητήσεις επί συζητήσεων, οι ίδιες αμφισβητήσεις ανδρισμού κατά τα άλλα γεροδεμένων αγοριών και δε συμμαζεύεται

Φυσικά, αναφέρομαι στο Όσα Παίρνει ο Άνεμος.

Δε χωράει αμφιβολία : οι διακοπές του Πάσχα στην Ελλάδα προσφέρονται για να κάθεσαι το βράδυ μέσα και να βλέπεις ταινίες. Ως επί το πλείστον, η επιλογή της ταινίας που θα δεις δεν προκαλεί συζήτηση για το σεξουαλικό προσανατολισμό σου. Κι εξηγούμαι : Σπάρτακος, Μπεν Χουρ, Ελ Σιντ και οι λοιπές ταινίες που βλέπει ο Λευτέρης και πανι-γυρίζει σπίτι του. Έχουμε άντρες μαχητές, πολέμαρχους, που σκορπίζουν νεκρούς, λαβωμένους και ερωτοχτυπημένες στο διάβα τους. Βαρβατίλα, σωστά? Σε σημείο που σου αξίζουν κάποια στραβά βλέμματα αν ως άντρας προτιμάς να πας για να πιεις ποτάρες το βράδυ που ο Τσάρλτον Ήστον κάνει για πολλοστή χρονιά μπαντιλίκια με το άρμα του.

Απ' ό,τι φαίνεται όμως, υπάρχει διαφορά με το Όσα Παίρνει ο Άνεμος. Η έγχρωμη (!) παραγωγή του 1939 (εξ' ου το "!") είναι κατά βάση ένα love story (όπως είναι εξ' άλλου και ο Σπάρτακος, αλλά το έχουν καλύψει με μια ιστορία για σκλάβους, δεν ξέρω, δεν πρόσεχα και δεν έχω χρόνο άλλωστε για λεπτολογίες, κοκορέτσι κι έτσι). Σίγουρα θα σου βγει το όνομα αν διαρρεύσει πως έκατσες μέσα Σάββατο μεσημέρι/απόγευμα/βράδυ για να δεις την ταινία, το θέμα είναι όμως, πόσο γκέι είσαι στην πραγματικότητα, και πόσο άβολα θα πρέπει να νιώσεις όταν στον καθιερωμένο σου απογευματινό περίπατο άγνωστοι σου πετάνε σύκα?

Ιδού, ένας πρακτικός οδηγός.


Checkpoint 1 : Πόσο γουστάρεις την Vivian Leigh?

Η Vivian Leigh παίζει τη Scarlett O'Hara, ένα καλομαθημένο πλουσιοκόριτσο του παλιού Αμερικανικού Νότου (σκλαβιά κι έτσι). Σε όλη την ταινία την περιτριγυρίζουν τσιτσιφιόγκοι που η απόλυτη ονείρωξή τους είναι να τους επιλέξει να της κάνουν αγγαρείες όπως να της φέρουν επιδόρπιο.

- Αν... τη βρίσκεις πολύ σέξυ και έχεις ήδη φτιάξει το σχέδιο που θα ακολουθούσες εσύ για να τη ρίξεις στο κρεβάτι : + 10 cool points
- Αν... νοσταλγείς την εποχή που τα φορέματα ήταν τόσο όμορφα και οι άντρες τόσο ευγενείς που σφάζονταν στην ποδιά γυναικών για να τις γυρίσουν σπίτι με την άμαξά τους : + 10 gay points



Checkpoint 2 : O Ashley Wilkes και ο πόλεμος

Ο Αshley είναι ο κουκλεντές για πάρτη του οποίου η Scarlett κυλιέται στα πατώματα σε όλη την ταινία. Είναι παντελώς αδιάφορος, ξανθό τρελό αγόρι και αν ζούσε σήμερα μάλλον θα ήταν σε πάνελ μεσημεριανού να σχολιάζει τα κουστούμια των celebrities και να λέει "Κούκλος ο George...αχ!". Στην ταινία όμως πάει να πολεμήσει σαν καλό αγόρι, και στη μάχη - πανωλεθρία για τους Νότιους η τύχη του αγνοείται μέχρι να ανακοινωθούν οι νεκροί.

- Αν... είσαι στεναχωρημένος που οι Νότιοι "τον ήπιανε", και πιστεύεις πως μόνο η απώλεια του φλώρου θα μπορέσει να απαλύνει τον πόνο της ήττας, είσαι σε καλό δρόμο. Αν δε, μόλις μάθεις πως τη γλύτωσε, συμπεράνεις πως αυτό συνέβη γιατί μάλλον κρυβόταν σε μια τρύπα που έσκαψε ο ίδιος, όπως ο Fry στο Futurama, σου αξίζουν 5 cool points.
- Αν... δε σε νοιάζει οτι οι Νότιοι έχασαν, παρά μόνο αν ο καλός της Scarlett θα γυρίσει για να έχουν το happily ever after τους μαζί, με πλέξιμο και ανταλλαγή συνταγών, πάρε 5 gay points όλους δικούς σου.



Checkpoint 3 : To φιλί μεταξύ Rhett Butler και Scarlett O'Hara

Ο κ. Butler δε χρειάζεται συστάσεις, πιστεύω. Στα μισά περίπου της ιστορίας πατάει στη Scarlett το πρώτο γαλλικό, αφού όμως πρώτα της έχει πει την ατακάρα "No, I don't think I will kiss you, although you need kissing, badly. That's what's wrong with you. You should be kissed and often, and by someone who knows how."

- Aν... καταλαβαίνεις αμέσως πως δε μιλάει πραγματικά για φιλιά, αλλά για κάτι παραπάνω, πάρε 20 cool points.
- Aν... αυτή τη στιγμή αντιδράς με απλανές βλέμμα και την ατάκα "Μα...αφού της λέει για φιλί! Τι εννοείς?", 20 gay points και λίγοι είναι.



Checkpoint 4 : Η αξιαγάπητη κ. Melanie

H Melanie έχει μια σχέση με τη Scarlett, δεν ξέρω, δεν πρόσεχα. Είναι αδερφές? Κάτι τέτοιο. Ξέρω όμως οτι σε όλη την ταινία προσπαθεί να της φάει τον άντρα. Η δε Melanie αντιδρά σε αυτό, όπως και σε άλλα πράγματα, με μεγάλη υπομονή, σεβασμό και άνευ όρων αγάπη σε όλους τους γύρω της. Δε σκέφτεται άσχημα πράγματα για αυτούς που αγαπά, συγχωρεί, δε θυμώνει, ενώ υποπτεύομαι πως αν είχε facebook θα έβαζε status εδάφια από τη Βίβλο και στο About Me quote από το Ιησούς από τη Ναζαρέτ (το οποίο θα είχε και σε dvd).

- Αν... τη βρίσκεις υπόδειγμα, αλλά σου θυμίζει ένα σωρό κοπέλες που έχεις γνωρίσει και σου ψιλοάρεσαν αλλά τελικά δεν έκανες σχέση μαζί τους γιατί απλώς πίστευες πως θα βαριόσουν στις 2,5 βδομάδες, έχεις μόλις κερδίσει 10 cool points.
- Aν... κάποια στιγμή συνειδητοποιείς πως ένα τέτοιο ακριβώς σύντροφο θα ήθελες να έχεις στη ζωή σου, είσαι γυναίκα. Αν τυχόν ισχύει το παραπάνω χωρίς να είσαι γυναίκα, τι να πει κανείς... Τίποτα. Σου δίνει απλώς 10 gay points.



Checkpoint 5 : O Rhett Butler ανοίγει το στόμα του για να μιλήσει.

Και ιδού τι λέει :

"With enough courage, you can do without a reputation. "

"I'm very drunk and I intend on getting still drunker before this evening's over"

"My darling, you're such a child. You think that by saying, "I'm sorry," all the past can be corrected. Here, take my handkerchief. Never, at any crisis of your life, have I known you to have a handkerchief."

"Scarlett: No! I only know that I love you.
Rhett Butler: That's your misfortune. "

"Scarlett: Rhett, don't. I shall faint.
Rhett Butler: I want you to faint. This is what you were meant for. None of the fools you've ever know have kissed you like this, have they? Your Charles, or your Frank, or your stupid Ashley. "

"Rhett Butler: I've always thought a good lashing with a buggy whip would benefit you immensely. " (τι της ειπε ο κάφρος!!!!!!!)

και...φυσικά

"Scarlett: Rhett... if you go, where shall I go, what shall I do?
Rhett Butler: Frankly, my dear, I don't give a damn. "

- Αν... στο άκουσμα καθεμίας από αυτές τις ατάκες σου έρχεται να πανηγυρίσεις, να τσουγκρίσεις τη μπύρα με το διπλανό σου, είσαι μέσα. Σήμερα 9 στους 10 άντρες είμαστε δούλοι, ξέρετε ποιού πράγματος. Πιές στην υγεία της προσωποποίησης του αντίθετου της δουλείας, και κέρδισε 100 cool points.
- Αν... στο άκουσμα καθεμίας από αυτές τις ατάκες σου κόβονται τα πόδια και νιώθεις την καρδούλα σου να πεταρίζει και ένα σεξουαλικό ξύπνημα, πως να το κάνουμε, μαζέψου λίγο, έλεος. Αν δε στραβοκοιτάς τους υπόλοιπους άντρες που έχουν σηκωθεί όρθιοι και φωνάζουν "ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ, ΕΤΣΙ!", τσίμπα 100 gay points.


-------------------------------------------------------------------------------------------

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

-145 cool points

Είσαι ο σύγχρονος Clark Gable. Συγχαρητήρια! Δε μπορώ να πω πως δε σε ζηλεύω.

Στα ίσα


- 145 gay points

Eίσαι κάτι ανάμεσα στον Λάκη Γαβαλά και στον Γαλάτη. Εύγε! (I guess...)

Ούτε που θέλω να ξέρω


- Οποιαδήποτε άλλη συγκομιδή points

Ο καιρός τρέχει και δε τον προλαβαίνουμε. Ξόδεψε 3,5 ωρίτσες από τη ζωή σου να ξαναδείς την ταινία, και αποφάσισε που ανήκεις. Καμία από τις δυο επιλογές δεν είναι ντροπή. Τουναντίον, αν δεν είσαι ελεύθερος με τη σεξουαλικότητά σου, δε θα είσαι ποτέ ευτυχισμένος. Απλώς, αποφάσισε εγκαίρως και μην ταλαιπωρείς τους γύρω σου.

Απ' ό,τι φαίνεται πάντως, μπορείς όπως και να' χει να αρχίσεις να αφήνεις μουστάκι




Δεν υπάρχουν σχόλια: