6 Μαΐ 2009

Ελλάς 2004 VS Τσέλσι 2009 : Μια τιτανομαχία

Ποιές είναι οι δυο ομάδες που έχουν κατακριθεί περισσότερο για τον τρόπο παιχνιδιού τους τα τελευταία χρόνια?

Η Ελλάδα του 2004 και η Τσέλσι του 2009.

Ο λόγος?

Έτσουξε.

Όλοι όσοι ήθελαν θριάμβους της Τσεχίας του ξανθού αγοριού, της Γαλλίας του φαλακρού, της Πορτογαλίας της πούστρας ή της Μπαρτσελόνα κατακεραύνωσαν την αρνητική τακτική των δυο ομάδων. Επιχειρηματολόγησαν πως έπαιζαν με σκοπό να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο των αντιπάλων, πως "πάρκαραν το λεωφορείο" μπροστά στο τέρμα.

Σίγουρα, η πιο σωστή τακτική θα ήταν να αιφνιδιάσουν τους ανώτερους αντιπάλους με το να αρχίσουν να παίζουν τη μπάλα κάτω, με κατεβασιές από τους πλάγιους μπακ και παιχνίδι κατοχής και να χάσουν με 4-0. Έτσι, να μάθουν αυτοί. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, λένε όσοι δεν έχουν τι άλλο να πουν.

Εγώ λέω πως όποιος απαιτεί να διασκεδάσει από ποδόσφαιρο σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, ας πάει καλύτερα να δει κανένα επεισόδιο Futurama. Ο σκοπός είναι η νίκη, και όταν παίζεις απέναντι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, τις κοντράρεις όπως μπορείς, δε στήνεσαι επειδή είναι καλύτεροι.

Τι θα γινόταν όμως στην περίπτωση που οι δυο αυτές ομάδες παρατάσσονταν αντίπαλες? Μια επική μάχη με αμφίβολο αποτέλεσμα. Ας δούμε μαζί τη σύγκριση των δύο ομάδων σε αυτό το βράδυ :

1) Α.Nικοπολίδης VS Π.Τσεχ

Αρχίζουμε από τα δύσκολα. Ο Τσεχ φοράει κράνος, αλλά ο Νικοπολίδης έχει γκρίζα μαλλιά. Δεν ξέρω όμως αν έχουνε κύριο Μαντά στο Λονδίνο. Άλλωστε ο κηπουρός παραλίγο να το φάει από το μούλικο στη διαφήμιση. Δε θα πηγαίνει πάντα δοκάρι.

Νικητής : Π.Τσεχ (0-1)


2) Γ.Σειταρίδης VS Β.Ιβάνοβιτς

Οι δυο ποδοσφαιριστές του Παναθηναικού έσκασαν στο προσκήνιο σκοράροντας απέναντι σε μια αγγλική ομάδα. Ο Γιούρκας στη Μάντσεστερ, ο σερβομπλιατ στη Λίβερπουλ. Εύκολη απόφαση.

Νικητής : Γ.Σειταρίδης (1-1)


3) Τ.Δέλλας VS Άλεξ (στεγνά)

Το μόνο φανερό κολοσσιαίο πράγμα που έχει ο Άλεξ είναι το κεφάλι του, και δε ξέρω πως μπορεί να του φανεί χρήσιμο στο γήπεδο ή στο κάνει σεξ με τη Μαστροκώστα΄.

Νικητής : T. Δέλλας (2-1)


4) Μ.Καψής VS Τ.Τέρι

Μέχρι ο Τζον να φτάσει να περνάει τα τελευταία του ποδοσφαιρικά χρόνια στη ζεστασιά της αγκαλιάς ενός Κομπότη, ο Μιχάλης θα παίρνει τη ψήφο μου.

Νικητής : M. Καψής (3-1)


5) Τ. Φύσσας VS A.Μποσίνγκουα

"Ο προπονητής της Τσέλσι απόφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Τάκη Φύσσα για να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσσι".
Ή, αν προτιμάτε, οποιονδήποτε άλλο παίκτη.

Νικητής : Α. Μποσίνγκουα (3-2)


6) Θ. Ζαγοράκης VS Μ.Εσιέν

Ο Εσιέν μπορεί να είναι απίστευτος ποδοσφαιριστής, αλλά ακούω πως ο Μουρίνιο τον έφερε στο Στάμφορντ Μπριτζ όταν δε μπόρεσε να φέρει το Ζαγόρ, ο οποίος απάντησε στην πρότασή της Τσέλσι με ένα φαξ που έλεγε "ΠΑΟΚ. Πρωτάθλημα. Λίλη. Τεστοστερόνη. Μάτια έξω".

Νικητής : H Eλλάς μέσω του σπουδαίου Έλληνα Ζαγόρ (4-2)


7) Α. Μπασινάς VS Μ. Μπάλακ

...
Ειλικρινά, κανείς δεν κάνει απολύτως τίποτα μέσα στο γήπεδο.
Θα κέρδιζε ο Μπασινάς επειδή δεν είναι ναζί, αλλά η πεποίθησή του πως είναι καλός εκτελεστής φάουλ φέρνει το αναπόφευκτο αποτέλεσμα.

Νικητής : η απόλυτη ισοπαλία.


8) Γ.Καραγκούνης VS Φ.Λαμπαρντ

Η "τυπάρα" μπορεί να είναι πάρα πολύ κατώτερη σαν παίκτης, αλλά έχει πολύ περισσότερη πλάκα. Αποφασίζω να ανακηρύξω νικητή το Λάμπαρντ κυρίως για να δω τον Καραγκούνη να κάνει θέατρο για να αποσπάσει τη ψήφο, και μετά να διαμαρτύρεται σα νευρόσπαστο.

Νικητής : Φ.Λάμπαρντ (4-3)


9) Σ.Γιαννακόπουλος VS Τζ. Όμπι Μίκελ

Αναρωτηθείτε το εξής : Θα χωρούσε ο μαυρούκος στη Λάρισα του Μαρινοπηλαδάκη? Αν ψάξετε βαθειά μέσα σας, θα ανακαλύψετε όπως κι εγώ πως η Τσέλσι πέρισυ πήγε 0-0 στο Καραισκάκη, αλλά ο Στέλιος φέτος πήρε διπλό.

Νικητής : Σ.Γιαννακόπουλος (5-3)


10) Ζ.Βρύζας VS Φ.Μαλουντά

Συγγνώμη, σιχαίνομαι το Βρύζα. Τον βρίσκω υπερτιμημένο, άσχετο και κομπλεξικό.

Νικητής : Φ.Μαλουντά (5-4)


11) Α.Χαριστέας VS Ντιντι Ντρογκμπά

Μια τιτανομαχία. Απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο Άγγελος έχει τις ίδιες θαυμάστριες με το Ντίντι (και δεν αναφέρομαι στο Ντομί). Μπορεί στο δωμάτιο μου να έχω ακόμα το αντίτυπο της φωτό του Ντρογκμπά με τη λεζάντα "sexiest man alive", αλλά αν ρωτήσεις τις φίλες μου με ποιον από τους δυο προτιμάει να κάνει σεξ, νομίζω πως η απάντηση θα είναι...

Νικητής : ισοπαλία (ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ!!!)

Πάγκος : Ο.Ρεχάγκελ VS Γ.Χίντινγκ

Ίσως πριν από 60 χρόνια το κοουτσάρισμα του Ότο να κόντραρε αυτό του Γκους, αλλά φανταστείτε τον Αρσάβιν να διώχνει όπως όπως κάθε φορά που παίρνει τη μπάλα και να κάνει γιόμες.

Νικητής : Γ.Χίντινγκ (5-5)


Πιθανή εξέλιξη του αγώνα, λεπτό προς λεπτό :

1' : Eναρκτήριο λάκτισμα
30' : Ο Μποσίνγκουα σε μια απλούστατη φάση θυμάται την πορτογαλική καταγωγή του κι επιτρέπει στο Ζήση να τον αφήσει άγαλμα. Ο Τσεχ παθαίνει χωρίς κανένα απολύτως λόγο υποτροπή της διάσεισής του και ο Ζήσης καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα με ένα ασύλληπτο δεξί βολέ. Εν συνεχεία, βγάζει τη μπλούζα για να αποκαλύψει ένα άσπρο φανελάκι από τη λαική που γράφει με δυσανάγνωστα γράμματα "ΓΑΜΙΕΤΕ Ο ΑΡΙΣ ΚΕ Ο ΔΙΜΟΠΟΥΛΟΣ"
45' : Λήξη πρώτου ημιχρόνου
46' : Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου
47'-90' : Η Τσέλσι χάνει μια ευκαιρία σε κάθε λεπτό. Ό,τι πάει μέσα πάει κατευθείαν πάνω στον Αντώνη, ενώ ό,τι πάει προς τις γωνίες αφήνει άγαλμα τον Αντώνη αλλά φεύγει άουτ.
90+4' : Λήξη αγώνα. Οι Έλληνες θυμίζουν μεθυσμένη πολιτεία και γιορτάζουν τραγουδώντας Μακρόπουλο, ενώ ο Ντρογκμπά τα έχει με όλους και με όλα και δέρνει τον Όμπι Μίκελ, ο οποίος ντρέπεται να του φέρει αντίρρηση. Ο Ότο δεν έχει πολυκαταλάβει τι συμβαίνει, αλλά καλεί τον Γκους για ποτό στο ξενοδοχείο του. Ο Γκους για πολλούς λόγους αρνείται, κι έτσι ο Ότο αρχίζει να προσκαλεί όποιον βρει μπροστά του. Τελικά βρίσκει παρέα στο τεράστιο πρόσωπο του Άλεξ, που για αυτόν ακριβώς το λόγο δε τον κάνει κανείς παρέα. Την επόμενη ο Γκους παραιτείται, ο Ζαγοράκης επιστρέφει στα γήπεδα με τη φανέλα του Παναθηναικού και το κεφάλι του Άλεξ δεν έχει αλλάξει καθόλου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω...
1)Σταμάτα να βγάζεις κόμπλεξ με τον Νικοπολίδη.Έλεος,τι σου φταίει ο άνθρωπος;;;
2)Πόσο πιο πολύ μπορείς να δείξεις τα φιλοσκουλικά σου αισθήματα με αυτό που λες για τον Ζαγοράκη;;;Ντροπή σου!!!
3)Το γεγονός ότι ένας άνδρας έχει στο ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ μου προκαλεί αηδία μόνο σαν σκέψη.
Και τέλος,σοβαρα μιλόντας πλέον,το να κράζεις την Τσέλσι είναι πιο σωστό από το να κράζεις την Ελλάδα,γιατί απλά η Τσέλσι έχει παίκτες να χτυπήσει στα ίσια την Μπάρτσα ενώ εμείς και να θέλαμε να παίξουμε αλλιώς δν μπορούσαμε...
Παναγιώτης Φ.